Haber

Küçük ortaklar yetmiyor: 5 vekil daha istediler!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü “Meclis bu sayıya hiç ulaşmadı” yazısında CHP listesinden seçilip TBMM’ye gelen 4 partinin milletvekilleri arasındaki gruplaşma hesaplarını değerlendirdi.

Sarıkaya, DEVA’nın grup kurma noktasında CHP ve 5 milletvekilinden son bir destek isteyeceğini ancak bunun CHP için mümkün olmayacağını vurguladı.

DEVA Partisi’nin kendi kümesini kurabilmesi için 5 milletvekiline daha ihtiyacı var.

TEK Mİ İKİLİ DEMİRCİ Mİ?

“Son günlerde seçim odaklı çalışmalarla meşgul olsalar da Millet İttifakı’nın CHP listesinden seçilip Büyük Milletvekilliği’ne gelen 4 partisinin milletvekilleri arasından grup kurmak için ciddi bir hesap yapılıyor. Türkiye Millet Meclisi.” Sarıkaya, “Bunun nedeni DEVA’nın 15, SP ve Gelecek’in 10, DP’nin 3 ve Türkiye Değişim Partisi’nin bir milletvekili olması.” açıklama yaptı.

Sarıkaya, “İki milletvekili daha katılırsa 40 milletvekiline ulaşılır ve buradan iki grubu çıkarmak mümkün olur” dedi. köşesine şunları yazdı:

“Ancak dün görüştüğüm SP, Future ve DEVA yöneticileri iki yerine tek küme oluşmasının kendilerine fayda sağlayacağını belirttiler. Neden tam sınırda 20 milletvekili ile küme oluşturulup içeri girilmesin? Bir milletvekilliği hareketiyle sorun… Ama bu sefer tek parti çatısı altında hangi parti kurulacak tartışması başlıyor.Seçim öncesi çatı ittifakı konusunda benzer bir tartışma çatı içinde yapılmış ve bir uzlaşmaya varılamamıştır. , bu kez DEVA ve SP’nin kümelenme konusundaki duruşu değerlidir.”

CHP 5 DAHA VERSİN!…

“DEVA, 15 temsilcisi olduğunu ve diğerlerinden 5 fazla olduğunu iddia ederek kendi çatısı altında toplanmak isteyebilir; gerçekten de DEVA yöneticilerinin konuşmalarındaki imaları bu yöndedir.” Sarıkaya, “Aslında ‘CHP bize son bir destek verirse ve 5 milletvekili verirse biz kendi başımıza kurarız’ demekten de geri durmuyorlar” ifadelerini kullandı.

“CHP’de bu tarafa tek bir adım bile atmak mümkün değil, çünkü kendi girenlerden sonra kalan milletvekili sayısı az…” Sarıkaya, şöyle konuştu:

“Bu nedenle hepsinin odaklandığı tek bir küme oluşumu, hangi partinin çatı olacağına milletvekillerinin birlikte karar vermesi ve küme yönetimlerinin bu anlayışın hissedilmesi. katılan taraflar üzerinde durulan formüllerden biridir…”

KAYNAK: HABERTURK

meramajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu